آمپول ملیتاید برای لاغری چیست؟ نحوه مصرف+مزایا+عوارض

آمپول ملیتاید برای لاغری چیست؟ نحوه مصرف، مزایا، عوارض

آمپول ملیتاید برای لاغری چیست؟ نحوه مصرف+مزایا+عوارض

آمپول ملیتاید چیست؟

با افزایش نرخ چاقی و اضافه وزن در جوامع مختلف، لزوم یافتن راهکارهای مؤثر و سریع برای کاهش وزن بیش از پیش احساس می‌شود. کاهش وزن از طریق دنبال کردن رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت‌های ورزشی نیاز به زمان و تلاش دارد که بسیاری از افراد ممکن است قادر به انجام آن نباشند. به همین دلیل، استفاده از داروهای لاغری به عنوان یک راه حل جذاب مطرح می‌شود. در این میان، آمپول لاغری ملیتاید به یکی از گزینه‌های محبوب برای افرادی که با اضافه وزن مواجه‌اند، تبدیل شده است. آمپول ملیتاید نمونه‌ای ایرانی از آمپول‌های لاغری ساکسندا و ویکتوزا است که به منظور کمک به کاهش وزن و لاغری به کار می‌رود. این محصول به‌وسیله شرکت سیناژن تولید می‌شود و علاوه بر کاهش وزن، برای کنترل سطح گلوکز خون و مدیریت دیابت، تنها با دستور پزشک قابل استفاده است.

کاربرد داروی ملیتاید

این دارو، که با نام لیراگلوتاید نیز شناخته می‌شود، به‌عنوان یک درمان خوب و موثر در مدیریت اضافه وزن، چاقی مزمن و دیابت نوع ۲، به‌طور گسترده مورد مطالعه و استفاده قرار گرفته است. ملیتاید با اثرگذاری خاص خود، نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند، بلکه به تنظیم قند خون و کاهش احساس گرسنگی نیز کمک می‌نماید و کیفیت زندگی افراد را بهبود می‌بخشد. این آمپول با تأثیر گذاری بر سیستم عصبی مرکزی، حس سیری را افزایش می‌دهد و میل به غذا را کاهش می‌دهد.

در جهانی که چاقی و دیابت به یک معضل جدی تبدیل شده‌اند، نیاز به راهکارهای مؤثر برای مدیریت این مشکلات احساس می‌شود. ملیتاید به‌عنوان یک درمان تزریقی، به افراد این اجازه را می‌دهد تا با رعایت یک برنامه غذایی صحیح و انجام فعالیت‌های بدنی منظم، به اهداف کاهش وزن خود نزدیک‌تر شوند.

نحوه عملکرد ملیتاید

این دارو در گروه آگونیست‌های گیرنده GLP-1 قرار دارد و با اتصال به این گیرنده‌ها، به افزایش ترشح انسولین در پاسخ به دریافت غذا کمک می‌کند، که نتیجه آن کنترل مؤثرتر قند خون است. همچنین باعث کاهش تولید هورمون گلوکاگون می‌شود. گلوکاگون معمولاً باعث بالا رفتن قند خون می‌شود؛ بنابراین کاهش آن به بهبود کنترل قند کمک می‌کند.

یکی از اثرات ملیتاید کاهش سرعت تخلیه معده است که موجب ایجاد احساس سیری بیشتر و کاهش اشتها می‌شود. این ویژگی به افراد کمک می‌کند تا کالری کمتری دریافت کرده و در نتیجه وزن خود را کاهش دهند.

ملیتاید به عنوان یک گزینه درمانی مؤثر برای مدیریت دیابت نوع ۲ و همچنین کمک به کاهش وزن، می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند. با این حال، پیروی از دستورات پزشک و اعمال تغییرات مثبت در سبک زندگی برای دستیابی به نتایج مطلوب لازم است.

بهترین زمان مصرف آمپول ملیتاید

قبل از تزریق محلول ملیتاید، اطلاعات دارویی ارائه‌شده در بسته یا نسخه پزشک را مطالعه کنید. حتماً قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل ضدعفونی کنید. مهم است که محل تزریق را به طور روزانه تغییر دهید تا از ایجاد مشکلات زیر پوستی جلوگیری شود.

برای دریافت بهترین نتیجه، باید این دارو را به صورت منظم مصرف کنید و هر روز در ساعتی معین آن را تزریق نمایید. دستورالعمل‌های درمانی، رژیم غذایی و برنامه ورزشی که پزشک تجویز کرده را به دقت دنبال کنید.

دوز مصرف آمپول لاغری ملیتاید

دوز اولیه توصیه‌شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، ۶ میلی‌گرم به صورت زیرپوستی در روز به مدت یک هفته است. سپس، دوز به ۱.۲ میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد. اگر کنترل قند خون به دست نیاید، می‌توان دوز را به ۱.۸ میلی‌گرم در روز افزایش داد.

همچنین به منظور لاغری درمان با دوز ۶ میلی‌گرم به صورت روزانه به مدت یک هفته آغاز می‌شود و سپس به تدریج با افزایش ۰.۶ میلی‌گرم در هفته تا رسیدن به دوز ۳ میلی‌گرم در روز ادامه می‌یابد. اگر بیماران نتوانند دوز را به خوبی تحمل کنند، افزایش دوز یک هفته به تأخیر می‌افتد.

نحوه تزریق ملیتاید

آمپول ملیتاید باید طبق تجویز پزشک و معمولاً یک بار در روز، به صورت زیر پوستی در نواحی ران، شکم یا بالای بازو تزریق شود. در صورتی که به طور همزمان از انسولین استفاده می‌کنید، باید ملیتاید و انسولین را در نقاط جداگانه تزریق کنید و از تزریق در کنار یکدیگر اجتناب کنید.

پزشک معمولاً با دوز پایین‌تری درمان را آغاز می‌کند تا ریسک بروز عوارض جانبی مرتبط با معده یا ناحیه شکمی کاهش یابد و به تدریج دوز را افزایش می‌دهد. قبل از استفاده، حتماً از نظر وجود ذرات یا تغییر رنگ، دارو را بررسی کنید.

عوارض آمپول ملیتاید

عوارض جانبی داروی ملیتاید شامل حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی در معده، کاهش اشتها، اسهال یا یبوست، سردرد، خستگی، نفخ و… است. در صورت بروز هر یک از این اثرات به شکل ماندگار یا تشدید آن‌ها، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

اگرچه معمولاً ملیتاید به تنهایی موجب کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) نمی‌شود، اما در صورت تجویز همراه با سایر داروهای دیابت، احتمال بروز قند خون پایین وجود دارد. علائم این حالت می‌تواند شامل تعریق ناگهانی، لرزش، تپش قلب سریع، احساس گرسنگی، تاری دید، سرگیجه، سردرد یا سوزن سوزن شدن در دستان باشد.  برخی از این عوارض جانبی به شرح زیر است:

  • حالت تهوع
  • هیپوگلیسمی در دیابت نوع 2
  • اسهال
  • یبوست
  • استفراغ
  • سردرد
  • کاهش اشتها
  • سوء هاضمه
  • خستگی
  • سرگیجه
  • درد در ناحیه شکم
  • درد در قسمت بالای شکم
  • بیماری ریفلاکس معده
  • عفونت‌های ادراری
  • نفخ شکم

موارد احتیاط در مصرف آمپول ملیتاید

قبل از استفاده از آمپول ملیتاید، در صورتی که نسبت به این دارو یا هر یک از ترکیبات موجود در آن حساسیت دارید، از استفاده خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد که قادرند واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر را ایجاد کنند.

همچنین، در صورت سابقه‌ی مشکلات پزشکی از جمله بیماری‌های کلیوی، پانکراس (پانکراتیت)، بیماری‌های کیسه صفرا، اختلالات معده یا روده مثل گاستروپازیس، و مشکلات روانی یا اختلالات خلقی مانند افسردگی یا افکار خودکشی، حتماً با پزشک خود درباره خطرات مصرف دارو مشورت کنید.

در ادامه، به برخی از بیمارانی که باید در مصرف آمپول ملیتاید احتیاط کنند اشاره می‌شود:

پانکراتیت:

مواردی از پانکراتیت حاد، شامل انواع هموراژیک و نکروزان گزارش شده است. در برخی بیماران با سابقه پانکراتیت مورد بررسی قرار گرفته اما خطر خاصی برای این بیماران مشخص نیست.

بیماری‌های کیسه صفرا:

وجود رویدادهای حاد مانند سنگ کیسه صفرا در آزمایشات مرتبط با آگونیست‌های گیرنده GLP-1 گزارش شده است. در صورت داشتن علائم سنگ کیسه صفرا، انجام بررسی‌های مربوط به کیسه صفرا و پیگیری‌های بالینی پیشنهاد می‌شود.

تومورهای تیروئید:

این دارو ممکن است منجر به تشکیل تومورهای وابسته به دوز و زمان درمان در سلول‌های C تیروئید شود. در صورت افزایش سطح کلسیتونین در سرم، باید ارزیابی دقیق‌تری انجام شود. بیمارانی که گره‌ تیروئید در معاینات فیزیکی یا تصویربرداری دارند نیز باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرند.

نارسایی کلیوی:

علائم نارسایی کلیوی نظیر تهوع، استفراغ، اسهال یا کم آبی گزارش شده است که ممکن است نیاز به همودیالیز پیدا کنند. تغییر در عملکرد کلیه معمولاً با درمان حمایتی و قطع عوامل مؤثر معکوس می‌شود. لذا در شروع یا افزایش دوز در این بیماران باید احتیاط لازم صورت گیرد.

واکنش‌های حساسیتی:

گزارش‌هایی از واکنش‌های شدید حساسیتی از جمله آنافیلاکسی و آنژیوادم پس از مصرف دارو وجود دارد.

آسیب‌های کلیوی حاد:

در مطالعات حیوانی، اثرات نفروتوکسیسیتی شناخته نشده است، اما گزارش‌هایی از نارسایی حاد کلیوی یا تشدید نارسایی مزمن کلیوی پس از فروش دارو وجود دارد. این مشکلات می‌تواند نیاز به همودیالیز داشته باشد و در عمده موارد، در بیمارانی که تهوع، استفراغ، اسهال یا کم آبی دارند، گزارش شده است. در بیمارانی که داروهایی تصویب شده برای تأثیر بر عملکرد کلیوی دریافت می‌کنند نیز مواردی از تغییر عملکرد کلیه ثبت شده است.

موارد منع مصرف آمپول ملیتاید

  • حساسیت به لیراگلوتاید یا ترکیبات آن
  • این دارو برای بیمارانی که سابقه سرطان مدولاری تیروئید (MTC) دارند یا به سندرم نئوپلازی غدد درون‌ریز متعدد نوع 2 (MEN 2) مبتلا هستند، ممنوع است. بررسی‌های منظم سطح کلسیتونین در سرم یا مانیتورینگ با استفاده از سونوگرافی تیروئید ممکن است برای تشخیص زود هنگام MTC در بیماران تحت درمان با لیراگلوتاید دارای ارزشی نامشخص باشد
  • آمپول ملیتاید نباید در دوران بارداری استفاده شود. مصرف ملیتاید در دوران بارداری خطر نقص مادرزادی را افزایش می‌دهد.

نحوه نگهداری آمپول ملیتاید

  • قلم ملیتاید باید در یخچال و در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. از انجماد دارو جلوگیری کنید. اگر دارو یخ زده باشد، دیگر قابل استفاده نیست.
  • قلم می‌تواند حداکثر تا ۳۰ روز در دمای اتاق (کمتر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد) یا در یخچال نگهداری شود. هرگز دارو را در معرض نور مستقیم خورشید یا گرمای شدید قرار ندهید.
  • حتماً قلم ملیتاید را در مکانی امن و دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید.
  • تاریخ انقضای دارو را مرتباً بررسی کنید و در صورت گذشته بودن تاریخ انقضا، از مصرف آن خودداری کنید.

نظرات درباره آمپول ملیتاید

به طور کلی، نتایج و نظرات افراد می‌تواند بسته به شرایط فردی و نوع بیماری متفاوت باشد. برای تصمیم‌گیری بهتر و مصرف ایمن، نظارت پزشک معالج بسیار حائز اهمیت است. نظرات درباره آمپول ملیتاید (لیراگلوتاید) معمولاً به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:

نظرات مثبت:

بسیاری از بیماران گزارش داده‌اند که استفاده از ملیتاید به آنها کمک کرده تا قند خون خود را به خوبی کنترل کنند و سطح هموگلوبین A1C را کاهش دهند.

برخی افراد بهبود در کاهش وزن را با استفاده از ملیتاید تجربه کرده‌اند، به‌ویژه در افرادی که دچار اضافه وزن به دلیل دیابت نوع 2 هستند.

بیماران اشاره کرده‌اند که ملیتاید به راحتی قابل استفاده بوده و از نظر تزریق نسبت به سایر داروها آسان‌تر است. برخی بیمارانی که از ملیتاید استفاده کرده‌اند از عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای مشابه گزارش کرده‌اند، به خصوص در مورد عوارض گوارشی.

نظرات منفی:

برخی افراد از عوارض جانبی مانند حالت تهوع، استفراغ و درد شکمی شکایت کرده‌اند، به‌ویژه در مراحل اولیه مصرف.

در مواردی، هزینه دارو برای برخی بیماران بالا گزارش شده و ممکن است که برایشان به صرفه نباشد.با توجه به مشکلات واردات و توزیع، برخی بیماران از عدم دسترسی به این دارو در زمان‌های خاص گله‌مندند.

تفاوت ملیتاید با ساکسندا و ویتکوزا

با توجه به عدم واردات آمپول‌های ساکسندا و ویکتوزا به ایران در حال حاضر، بسیاری از افراد به بررسی این موضوع می‌پردازند که آیا آمپول ایرانی ملیتاید تولید شده توسط شرکت سیناژن می‌تواند به عنوان جایگزینی برای این دو دارو عمل کند یا خیر.

از لحاظ حجم و اندازه، این دو آمپول تفاوت‌هایی دارند؛ ویکتوزا دارای ۱.۸ میلی‌گرم و ساکسندا ۳ میلی‌گرم ماده مؤثره است. ساکسندا عمدتاً برای درمان چاقی و کاهش وزن به کار می‌رود، در حالی که ویکتوزا بیشتر برای کنترل قند خون و مدیریت دیابت نوع 2 استفاده می‌شود.

آمپول ملیتاید به عنوان نمونه ایرانی این دو دارو، قادر است به طور مؤثری هم در درمان دیابت نوع 2 و هم در کاهش وزن عمل کند. از آنجا که این سه آمپول دارای ترکیبات مشابهی هستند و در زمینه دارویی و مولکولی هم‌خانواده‌اند، می‌توان گفت که ملیتاید می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای ویکتوزا و ساکسندا محسوب شود. قبل از مصرف هر نوع دارویی برای کاهش وزن با عوارض داروهای لاغری آشنا شوید.

نحوه تهیه آمپول ملیتاید با داروگ

شما می‌توانید انواع آمپول لاغری مانند ساکسندا، ویکتوزا، اوزمپیک و… را با استفاده از سامانه داروگ تهیه نمایید. زیرا ممکن است یافتن برخی داروهای لاغری به دلیل کمبود آن‌ها یا محبوب شدن آن‌ها دشوار باشد. همچنین برای خرید آمپول ملیتاید برای لاغری می‌توانید از سامانه داروگ بهره ببرید.

برای این منظور تنها کافیست در سامانه داروگ ثبت نام نمایید. سپس در صفحه خدمت تهیه داروهای کمیاب در کادر مشخص شده نام داروی مد نظر خود را وارد کنید یا نسخه خود را آپلود نمایید. لیست داروخانه‌هایی که داروی مد نظر شما را موجود داشته باشند در زمان تعیین شده برای شما ارسال می‌شود.

در صورتی که به راهنمایی بیشتری نیاز دارید با کارشناسان ما در تماس باشید.