شربت زادیتن چیست؟ نحوه مصرف، کاربرد، عوارض

شربت زادیتن یا کتوتیفن چیست

شربت زادیتن چیست؟ نحوه مصرف، کاربرد، عوارض

شربت کتوتیفن

زادیتن با نام تجاری کتوتیفن، متعلق به دسته داروهایی به نام ضد حساسیت و پیشگیری کننده آسم است. کتوتیفن یک داروی ضد آلرژی است که با کاهش پاسخ بدن به آلرژن ها (موادی که باعث واکنش های آلرژیک می شوند) به کاهش علائم آسم کمک می کند. این آلرژن‌ها اغلب می‌توانند باعث حمله حاد آسم شوند. در ادامه مطلب درمورد خرید شربت زادیتن و تهیه داروی کمیاب توسط سایت داروگ توضیح خواهیم داد. خرید داروهای کمیاب توسط داروگ در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

هر ۵ میلی لیتر شربت با طعم توت فرنگی حاوی کتوتیفن فومارات ۱ میلی گرم است. ترکیبات غیر دارویی شامل  الکل، اسید سیتریک، متیل پی هیدروکسی بنزوات، پروپیل پی هیدروکسی بنزوات، فسفات سدیم، محلول سوربیتول، طعم توت فرنگی، ساکارز و آب است.

شربت زادیتن برای چیست؟

کتوتیفن اگر هر روز و همراه با سایر داروهای ضد آسم مصرف شود، دفعات، شدت و طول مدت علائم یا حملات آسم را در کودکان کاهش میدهد. این دارو همراه با سایر داروها برای درمان آسم آلرژیک خفیف در کودکان استفاده می شود.

قرار گرفتن در معرض موادی مانند گرده گل، خز حیوانات یا کنه گرد و غبار خانه می‌تواند باعث ایجاد علائم آلرژیک در بدن شود. سلول‌های مخاط بینی در تماس با این مواد، ماده شیمیایی به نام هیستامین آزاد می‌کنند. این منجر به التهاب (رینیت) می‌شود که علائمی مانند عطسه و آبریزش یا مسدود شدن بینی را ایجاد می‌کند. کتوتیفن، یک آنتی هیستامین بوده و اثرات هیستامین را متوقف می‌کند. این دارو به تسکین این علائم کمک می کند.این دارو برای درمان کوتاه مدت علائم ورم ملتحمه آلرژیک فصلی (خارش، آبریزش یا تورم چشم ها یا پلک ها) نیز استفاده می‌شود. همچنین ممکن است منجر به کاهش نیاز روزانه به سایر داروهای ضد آسم شود. کتوتیفن برای پیشگیری یا درمان حملات حاد آسم موثر نیست. کتوتیفن با مهار مواد خاصی در بدن که باعث التهاب و علائم آسم می‌شوند، عمل می‌کند.

نحوه مصرف شربت زادیتن

هم قرص کتوتیفن و هم شربت باید بلعیده شوند. آن را میتوان به همراه غذا یا بدون آن مصرف کرد. برای کودکان ۶ ماه تا ۳ سال، دوز توصیه شده معمول بر اساس وزن بدن، ۰.۰۵میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن دو بار در روز، صبح و عصر است. همچنین برای کودکان بالای ۳ سال، دوز معمول توصیه شده ۱ میلی گرم دو بار در روز، صبح و عصر است.

پزشک ممکن است برای کاهش عوارض جانبی پیشنهاد دهد که با دوز کمتر شروع کنید و بعد از ۵ روز دوز مصرفی را افزایش دهید. موارد زیادی می‌تواند بر دوز دارویی که کودک نیاز دارد تأثیر بگذارد، مانند وزن بدن یا سایر داروها. روش تجویز دارو را بدون مشورت با پزشک خود تغییر ندهید.

کتوتیفن علائم آسم یا حمله آلرژیک را  به سرعت تسکین نمی‌دهد. برای اینکه موثر باشد باید به طور منظم مصرف شود. در صورت لزوم قطع مصرف این دارو، با پزشک خود صحبت کنید. این دارو نباید به طور ناگهانی قطع شود، زیرا ممکن است باعث افزایش علائم آسم شود. مهم است که این دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک خود استفاده کنید. اگر از دادن یک دوز به کودک غافل شدید، آن را در اسرع وقت به او بدهید و به برنامه منظم دوز ادامه دهید. اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرزندتان فرا رسیده است، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و به برنامه منظم دوز ادامه دهید.

هر دو شکل کتوتیفن را در دمای اتاق نگهداری کنید، از رطوبت محافظت کنید و از دسترس کودکان دور نگه دارید.

چه کسانی نباید شربت ضد حساسیت زادیتن را مصرف کنند؟

این دارو نباید به افرادی داده شود که:

  • به کتوتیفن یا هر ترکیبی از این دارو حساسیت دارند.
  • به ترکیبات بنزوات حساس هستند. (در صورت مصرف مایع)

موارد منع مصرف و هشدار داروی کتوتیفن

قبل از شروع مصرف دارو، حتماً پزشک خود را در مورد هر گونه شرایط پزشکی یا آلرژی که ممکن است داشته باشید مطلع سازید. همچنین شرایط پزشکی خود، داروهایی که مصرف می‌کنید، بارداری یا شیردهی و… را به پزشک اطلاع دهید.

عوامل زیر ممکن است بر نحوه استفاده از این دارو تأثیر بگذارند:

دیابت:

اگر دیابت دارید، باید توجه داشته باشید که شکل شربت این دارو حاوی ۴ گرم کربوهیدرات در هر ۵ میلی لیتر شربت است. همچنین گزارش‌های نادری از کاهش تعداد سلول‌های خونی برای افرادی که همزمان داروهای ضد دیابت و کتوتیفن مصرف می‌کنند، گزارش شده است. در صورت داشتن هر گونه نگرانی با پزشک خود صحبت کنید.

خواب آلودگی/کاهش هوشیاری:

این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی شود. باید توجه داشته باشید که کودکان ممکن است در اولین شروع استفاده از این دارو دچار خواب آلودگی شوند.

مصرف سایر داروهای آسم:

داروهایی که برای درمان و پیشگیری از آسم استفاده می‌شوند (آگونیست‌های b2 مانند سالبوتامول، کروموگلیکات سدیم، کورتیکواستروئیدها مانند بکلومتازون، بودزوناید و فلوتیکاسون) که از قبل استفاده می‌شوند، نباید بلافاصله پس از شروع درمان با کتوتیفن کاهش یابند. دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید.

تشنج:

کتوتیفن ممکن است خطر تشنج را افزایش دهد، به خصوص اگر کودک شما سابقه تشنج داشته باشد. اگر شما یا فرزندتان دچار تشنج یا سابقه تشنج هستید، با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد دوز دارو برای اثربخشی آن تغییر یابد.

دوران بارداری:

این دارو نباید در دوران بارداری استفاده شود مگر اینکه فواید آن بیشتر از خطرات آن باشد. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

دوران شیردهی:

این دارو ممکن است به شیر مادر منتقل شود. اگر در دوران شیردهی هستید و از کتوتیفن استفاده می‌کنید، ممکن است روی کودک تأثیر بگذارد. در مورد ادامه شیردهی با پزشک خود صحبت کنید.

سایر موارد:

  • اگر مشکلی در عملکرد کبد یا کلیه‌های خود دارید.
  • اگر شرایطی دارید که باعث افزایش فشار در چشم شما می شود، مانند گلوکوم.
  • اگر مشکلات پروستات یا در دفع ادرار مشکل دارید.

عوارض جانبی داروی زادیتن چیست؟

بسیاری از داروها می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. عوارض جانبی می تواند خفیف یا شدید، موقت یا دائمی باشد. این عوارض جانبی ذکر شده در زیر برای همه کسانی که این دارو را مصرف می کنند بروز نمی‌کند.

برای مثال عوارض جانبی زیر توسط حداقل ۱% از افرادی که از این دارو استفاده می کنند گزارش شده است. بسیاری از این عوارض جانبی قابل کنترل هستند و برخی ممکن است به مرور زمان خود به خود از بین بروند.

  • درد شکم
  • خواب آلودگی
  • دهان خشک
  • سردرد
  • افزایش اشتها
  • تحریک پذیری
  • حالت تهوع
  • عصبی بودن
  • اختلالات خواب
  • سرگیجه خفیف
  • افزایش وزن

در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر، در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید:

  • علائم شبیه آنفولانزا (مانند کمبود ناگهانی انرژی، تب، سرفه، گلودرد)
  • خونریزی بینی
  • پلک‌های پف کرده
  • عفونت‌های تنفسی
  • بثورات پوستی و خارش

در صورت بروز هر یک از موارد زیر، دادن دارو به کودک خود را متوقف کنید و فوراً به پزشک مراجعه کنید:

علائم واکنش شدید پوستی مانند تاول زدن ، بثورات پوستی که ناحیه وسیعی از بدن را پوشانده است. همجنین بثورات پوستی که به سرعت گسترش می‌یابند، یا با خارش، تب یا ناراحتی همراه هستند.

داروی زادیتن با چه داروهایی نباید مصرف شود؟

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر معمولاً توصیه نمی شود، اما ممکن است در برخی موارد مورد نیاز باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.

  • آمی فامپریدین
  • بوپروپیون
  • دونپزیل
  • پیتولیسانت

خرید شربت زادیتن

همانند بسیاری از داروها، این شربت نیز ممکن است به دلیل شرایطی در داروخانه‌ها کمیاب گردد. برای خرید شربت زادیتن یا نام دیگر آن داروی کتوتیفن می‌توانید به سایت داروگ قسمت تهیه داروهای کمیاب مراجعه فرمایید. سپس نام داروی خود را بنویسید و روی دکمه شروع جستجو کلیک نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد تهیه داروی کمیاب توسط داروگ روی لینک درج شده کلیک نمایید. اگر به راهنمایی بیشتری نیاز دارید با کارشناسان ما در داروگ تماس بگیرید.