علتهای اصلی افسردگی در زنان را بیشتر بشناسیم!
چرا زنان بیشتر دچار افسردگی میشوند؟
زنان تقریباً دو برابر مردان در معرض ابتلا به افسردگی هستند. افسردگی در هر سنی ممکن است رخ دهد. برخی از تغییرات خلقی و احساسات افسرده با تغییرات طبیعی هورمونی رخ میدهد. اما تغییرات هورمونی به تنهایی باعث افسردگی نمیشوند. سایر عوامل بیولوژیکی، صفات ارثی و شرایط و تجربیات زندگی شخصی با خطر بیشتر افسردگی مرتبط هستند. در اینجا مواردی که در افسردگی زنان نقش دارند و علت افسردگی در زنان هستند را معرفی می کنیم. همانطور که میدانید داروهای ضد افسردگی یکی از رایجترین راهها برای درمان این بیماری هستند.
دلایل افسردگی در زنان
همانطور که گفتیم دلایل گوناگونی وجود دارد که میتواند باعث افسردگی در خانمها شود. شناخت علت افسردگی در زنان به آگاهی از آن در زنان کمک میکند.
عوامل بیولوژیکی و هورمونی
از نظر بیولوژیکی، افسردگی میتواند ارثی باشد! شواهد علمی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از ترکیبات ژنتیکی بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند. در حالی که برخی از ترکیبات ژنتیکی در برابر آن مقاوم تر هستند. با این حال، تصور میشود که عوامل محیطی با استعدادهای ژنتیکی تعامل دارند.
سایر عوامل بیولوژیکی و هورمونی نیز احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش میدهند. مسائل مربوط به بارداری، باروری، پیش از یائسگی، یائسگی و چرخههای قاعدگی، عوامل خطر ابتلا به افسردگی را در زنان افزایش میدهند. بیشتر این موارد به دلیل عدم تعادل هورمونی و نوسانات سریع هورمونهای تولید مثلی است. مشکلات سلامتی، بهطور کلی، بهویژه بیماریهای مزمن یا ناتوانی، میتواند باعث افسردگی در زنان شود. همچنین تغییراتی مانند رژیمهای غذایی مکرر و ترک سیگار از جمله دلایل دیگر هستند.
علل روانی
زنان بیشتر از مردان در معرض علل روانی افسردگی هستند. با تمایل بیشتر به احساساتی بودن، زنان بیشتر احتمال دارد که افکار منفی را در طول دورههای افسردگی تجربه کنند. گریه کردن، صحبت کردن با دوستان و… واکنشهای طبیعی هستند. تحقیقات نشان داده است که نشخوار فکری در مورد افسردگی می تواند باعث طولانی تر شدن آن و حتی بدتر شدن آن شود. در مقابل، مردان تمایل دارند خود را از حالت افسردگی منحرف کنند، که نشان داده شده است که طول مدت علائم را کاهش می دهد.
از جمله دیگر عوامل روانشناختی که بر زنان بیش از مردان تأثیر میگذارد، تصور منفی نسبت به بدن خود و افسردگی ناشی از استرس است. زنان بیشتر از مردان مستعد استرس هستند زیرا نشان داده شده است که افزایش سطح پروژسترون آنها مانع از کاهش هورمونهای استرس میشود. مسائل مربوط به تصور منفی از بدن معمولا در نوجوانی شروع میشود و به نظر میرسد که با شروع بلوغ در خانمها مرتبط باشد.
علل اجتماعی
انتخاب روابط و انتخابهای سبک زندگی، زنان را متفاوت از مردان تحت تأثیر قرار میدهد. به عنوان یک زن، احتمال ابتلا به افسردگی ناشی از مشکلات زناشویی یا روابط، مسائل مربوط به تعادل بین کار و زندگی، مشکلات مالی و رویدادهای استرس زا در زندگی، از جمله از دست دادن یکی از عزیزان، بیشتر است.
علاوه بر علل بیولوژیکی، روانی و اجتماعی افسردگی که در بالا ذکر شد، عوامل زیر نیز افزایش دهنده خطر افسردگی در زنان و از جمله علت افسردگی در زنان هستند:
- فوت والدین قبل از ۱۰ سالگی
- از دست دادن شغل
- مشکلات روابط اجتماعی
- طلاق
- آزار جسمی یا جنسی در دوران کودکی
- سابقه اختلالات خلقی
- استفاده از داروهای خاص
درمان افسردگی در زنان
راههای گوناگونی برای درمان افسردگی در زنان وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترینهای آن ميپردازیم:
دارو درمانی:
از جمله رایج ترین گزینه درمانی برای زنان مبتلا به افسردگی در کنار جلسات تراپی شامل استفاده از داروهای درمان افسردگی است. اگر باردار هستید ضروری است که به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا برخی داروهای درمان افسردگی ممکن است روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارد. اگر افسرده هستید، پزشک ممکن است برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز کند تا به شما در مقابله و کاهش علائم آن کمک کند. اگر مصرف داروهای ضد افسردگی را شروع میکنید، مهم است که علائم خود را تحت نظر داشته باشید و عوارض جانبی را یادداشت کنید. برخی از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی میتواند افسردگی را در درصد کمی از افراد، بدتر کند.
روان درمانی:
همچنین نشان داده شده است که اگر از افسردگی رنج میبرید، درمان شناختی رفتاری یک روش بسیار موثر است. درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از رایج ترین اشکال روان درمانی در درمان افسردگی است. این روش درمانی بر آموزش روشهای جدید تفکر و مکانیسمهای مقابلهای در هنگام بروز احساسات افسردگی تمرکز دارد. علاوه بر این، درمان برای کمک به زنان در درک روابط دشوار و چگونگی بهبود آنها و نحوه تغییر عاداتی که ممکن است در افسردگی آنها نقش داشته باشد، مفید است. علاوه بر درمان انفرادی، اگر استرس خانواده عاملی در ایجاد حالت افسردگی شما باشد، گروه درمانی یا خانواده درمانی، روشی مفید برای درمان افسردگی است.
تکنیکهای خود مراقبتی:
اگر از افسردگی رنج میبرید، علاوه بر داروها و درمان، تکنیکهای خودمراقبتی زیر می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند:
- احساسات خود را مخفی نکنید – با افرادی که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید.
- در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنید و روابط اجتماعی سالم و خوبی داشته باشید.
- به اندازه کافی بخوابید – ۸ ساعت در شب ایده آل است.
- مدیتیشن کنید، یوگا را امتحان کنید یا سایر تکنیک های آرامش بخش را روزانه تمرین کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۱ راهکار ضد افسردگی در خانه!
خرید داروی ضد افسردگی
خوشبختانه، افسردگی نرخ موفقیت درمان زیادی را نشان داده است. بیش از ۸۰ درصد از زنان مبتلا به افسردگی از طریق داروهای ضد افسردگی، روان درمان یا ترکیبی از هر دو با موفقیت درمان میشوند.
همانند بسیاری از داروها، داروهای ضدافسردگی نیز میتوانند کمیاب شده و برخی از آنها به سختی یافت شوند. شما می توانید جهت خرید داروی ضد افسردگی از طریق سامانه داروهای کمیاب داروگ اقدام نمایید. استعلام دارو از طریق این سامانه از داروخانههای سراسر کشور در کمترین زمان ممکن انجام میشود. برای این منظور روی لینک درج شده کلیک کنید. در صفحه جدید روی شروع جستجو دارو کیک نمایید.