عوارض قرص افزایش میل جنسی مردان و زنان

عوارض قرص افزایش میل جنسی مردان و زنان

عوارض قرص افزایش میل جنسی مردان و زنان

عوارض قرص تقویت جنسی 

اختلالات جنسی یکی از مشکلات شایع هستند که اغلب به دلیل شرم و حیا مورد بحث قرار نمی‌گیرند. کاهش میل جنسی نوعی اختلال جنسی است که هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ این نوع اختلال جنسی معمولاً با کاهش میل جنسی و از دست دادن علاقه به فعالیت جنسی همراه است. این مشکل نه تنها یک شاخص مهم از سلامت جنسی بلکه از سلامت عمومی فرد نیز به شمار می‌آید. این اختلال ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند، از جمله به عنوان عارضه جانبی برخی داروها. در این شرایط مصرف بهترین قرص افزایش میل جنسی مردان و بهترین قرص افزایش میل جنسی زنان، راه حل مناسبی به نظر می‌رسد. اما آیا با عوارض قرص افزایش میل جنسی برای آقایان و زنان آشنا هستید؟!

در این بلاگ به پاسخ این سوال می‌پرازیم و در مورد اینکه کدام داروهای تجویزی و بدون نسخه می‌توانند باعث کاهش میل جنسی شوند بیشتر صحبت می‌کنیم.

انواع مختلف اختلالات جنسی چیست؟

اختلالات جنسی می‌توانند منجر به نارضایتی از زندگی جنسی، کاهش میل جنسی و به طور کلی کاهش کیفیت زندگی برای مردان و زنان شوند، اگر مدت طولانی درمان نشوند. مشکلات جنسی را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

اختلالات میل جنسی: این اختلال به کاهش میل یا علاقه به رابطه جنسی اشاره دارد که منجر به کاهش میل جنسی می‌شود.

اختلال برانگیختگی:در این حالت، فرد قادر به تحریک فیزیکی هنگام فعالیت جنسی نیست.

اختلال ارگاسم: در این نوع اختلال، فرد قادر به رسیدن به ارگاسم یا ارضا شدن نیست.

اختلالات درد: در این اختلال، رابطه جنسی باعث درد یا ناراحتی می‌شود.

دلایل کاهش میل جنسی

کاهش میل جنسی یکی از شایع‌ترین مشکلات جنسی است که هم مردان و هم زنان تجربه می‌کنند. علاوه بر مشکلات روانی و جسمی، عوامل مختلف عاطفی و جسمی می‌توانند منجر به کاهش میل جنسی شوند، از جمله:

  • مشکلات رابطه‌ای
  • استرس، اضطراب و افسردگی
  • افزایش یا کاهش وزن که باعث کاهش اعتماد به نفس می‌شود
  • مصرف الکل
  • عفونت‌هایی مانند واژینیت یا عفونت‌های مجاری ادراری
  • مشکلات جنسی مانند اختلال نعوظ یا واژینیسموس و خشکی واژن
  • مشکلات هورمونی
  • تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری، زایمان، شیردهی یا یائسگی
  • بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و دیابت

عوارض قرص افزایش میل جنسی در زنان

قرص‌های افزایش میل جنسی زنان ممکن است بر هورمون‌ها تأثیر بگذارند و مصرف آن‌ها با عوارض جانبی مختلفی همراه باشد. از جمله عوارض قرص افزایش میل جنسی در زنان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواب‌آلودگی
  • خشکی دهان
  • اختلالات بینایی
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • افت فشارخون
  • خستگی
  • بی‌خوابی
  • تهوع و استفراغ
  • گرگرفتگی
  • ناراحتی معده
  • سردرد

این علائم ممکن است در برخی از افراد ظاهر شوند و در صورت بروز آن‌ها یا تشدید علائم، توصیه می‌شود که مصرف دارو را متوقف کرده و با پزشک مشورت کنید.

عوارض قرص افزایش میل جنسی در مردان

قرص‌های افزایش میل جنسی مانند ویاگرا می‌تواند عوارض جانبی مختلفی به همراه داشته باشد. از جمله عوارض شایع آن می‌توان به سردرد، سرگیجه، گرگرفتگی صورت، و ناراحتی‌های گوارشی مانند سوء هاضمه اشاره کرد. تغییرات در بینایی مانند حساسیت بیشتر به نور، تاری دید، یا مشکلاتی در تشخیص رنگ‌های آبی و سبز نیز ممکن است مشاهده شود. اگر این علائم ادامه‌دار یا شدید شوند، باید فوراً با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. برای کاهش خطر سرگیجه، بهتر است هنگام ایستادن از حالت نشسته یا خوابیده، به آرامی بلند شوید.

اغلب افراد هنگام مصرف این داروها مشکلی جدی تجربه نمی‌کنند، اما در صورت داشتن مشکلات قلبی، باید مراقب باشید زیرا فعالیت جنسی می‌تواند فشار زیادی به قلب وارد کند. در صورتی که در حین رابطه جنسی علائمی مانند سرگیجه شدید، غش، درد در ناحیه قفسه سینه، فک یا بازوی چپ، و یا حالت تهوع احساس کردید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

از دیگر عوارض جانبی احتمالی می‌توان به احتقان یا آبریزش بینی و خونریزی از بینی اشاره کرد. بعضی افراد ممکن است دچار سرگیجه شوند و در موارد نادر، حتی افت شنوایی یا صدای زنگ در گوش نیز گزارش شده است. برخی از مردانی که از مهارکننده‌های PDE5 مانند ویاگرا استفاده کرده‌اند، ممکن است درد عضلات یا کمر را نیز تجربه کنند.

عوارض نادر انواع قرص افزایش میل جنسی مردان

برخی از عوارض نادر اما جدی عبارتند از کاهش ناگهانی بینایی در یک یا هر دو چشم (NAION). در این صورت باید مصرف دارو را متوقف کرده و فوراً به پزشک مراجعه کنید. همچنین در مواردی که نعوظ به مدت بیش از ۴ ساعت ادامه یابد و دردناک باشد، باید مصرف قرص را متوقف کرده و فوراً به بیمارستان بروید، چرا که ممکن است منجر به مشکلات جدی‌تری شود.

واکنش‌های آلرژیک شدید بسیار نادر است، اما اگر علائم آلرژی جدی مانند بثورات پوستی، تورم صورت، زبان یا گلو، سرگیجه شدید یا مشکلات تنفسی را تجربه کردید، باید فوراً به متخصص مراجعه کنید.

افرادی که تاریخچه بیماری چشمی به نام نوروپاتی ایسکمیک بینایی قدامی غیر شریانی (NAION) دارند، باید از مصرف این داروها خودداری کنند. این بیماری با قطع خون‌رسانی به عصب بینایی همراه است و می‌تواند باعث مشکلات بینایی شود.

چه داروهایی می‌توانند بر میل جنسی تأثیر بگذارند؟

بسیاری از داروهای تجویزی و بدون نسخه می‌توانند میل جنسی را کاهش داده و بر زندگی جنسی تأثیر بگذارند. داروها می‌توانند میل جنسی را از دو طریق تحت تأثیر قرار دهند. برخی داروها علائمی ایجاد می‌کنند که رابطه جنسی را دشوارتر می‌کنند. برای مثال، داروهایی که باعث خشکی واژن می‌شوند، ممکن است برای زنان دردناک باشند و در نتیجه میل جنسی کاهش یابد.

به طور مشابه، داروهایی که جریان خون به آلت تناسلی مردانه را تحت تأثیر قرار می‌دهند، می‌توانند باعث اختلال نعوظ شوند که بر میل جنسی تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، برخی داروها می‌توانند با تأثیر بر هورمون‌های جنسی، میل جنسی را کاهش دهند. این هورمون‌ها نقش‌های اساسی در رشد جنسی، میل جنسی و تنظیم سایر اجزای سیستم تولید مثل دارند.

اگر مشکوک هستید که دارویی خاص بر میل جنسی شما تأثیر گذاشته است، باید نگرانی خود را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک شما می‌تواند علت تغییرات میل جنسی شما را بررسی کرده و در صورت لزوم به شما گزینه‌های درمانی جایگزین ارائه دهد. با این حال، هرگز نباید دارویی را بدون مشورت با پزشک قطع کنید.

چه داروهایی باعث اختلال نعوظ می‌شوند؟

برخی داروهای تجویزی معمول می‌توانند بر هورمون‌ها تأثیر بگذارند یا جریان خون را مختل کنند که می‌تواند منجر به اختلال نعوظ شود یا فرد را در معرض خطر بالاتری برای این نوع اختلال جنسی قرار دهد. علاوه بر اختلال نعوظ، داروها ممکن است مشکلات جنسی دیگری مانند انزال زودرس ایجاد کنند.

در زیر برخی از داروهای تجویزی رایج آورده شده‌اند که می‌توانند مشکلات جنسی ایجاد کنند یا خطر ابتلا به این مشکلات را افزایش دهند. با این حال، مانند سایر داروها، خطرات فردی مانند سن، سابقه پزشکی و عوامل محیطی نیز باید در نظر گرفته شوند.

  • داروهای ضدافسردگی
  • داروهای بلوک‌کننده H2 برای درمان سوء هاضمه
  • داروهای فشار خون
  • داروهای درمان نارسایی قلبی
  • استاتین‌ها
  • داروهای ضدروان‌پریشی
  • درمان‌های سرطان
  • درمان‌های هورمونی مانند داروهای ضدبارداری و داروهایی که بر سطح هورمون‌های جنسی تأثیر می‌گذارند
  • مسکن‌های اپیوئیدی
  • بنزودیازپین‌ها
  • داروهای ضدصرع

عوارض داروهای اختلال نعوظ در آقایان

در صورتی که برای درمان اختلال نعوظ، داروهای اختلال نعوظ مصرف کنید ممکن است دچار عوارض جانبی زیر شوید:

سردرد

سردرد شایع ترین عارضه جانبی مرتبط با داروهای اختلال نعوظ است. تغییر ناگهانی در جریان خون ناشی از افزایش سطح اکسید نیتریک باعث سردرد می شود. این عارضه جانبی در تمام انواع داروهای داروهای اختلال نعوظ رایج است، بنابراین تغییر نام تجاری لزوماً علائم شما را کاهش نمی دهد.

بدن درد

برخی از افراد هنگام مصرف داروهای اختلال نعوظ در سراسر بدن خود دچار درد و درد عضلانی می شوند. برخی دیگر درد خاصی را در قسمت پایین کمر خود گزارش کرده اند.

مشکلات دستگاه گوارش

داروهای اختلال نعوظ ممکن است عوارض جانبی ناراحت کننده ای در سیستم گوارش ایجاد کنند. شایع ترین آنها سوء هاضمه و اسهال است. نوشیدن آب به جای نوشیدنی های کافئین دار، الکل یا آبمیوه می تواند کمک کننده باشد.

سرگیجه

افزایش اکسید نیتریک می تواند باعث سرگیجه برخی از مردان شود. سرگیجه ناشی از داروهای اختلال نعوظ عموماً خفیف است. با این حال، هر گونه سرگیجه می تواند باعث ناراحتی در طول فعالیت های روزمره شود.

در موارد نادر، سرگیجه ناشی از داروهای اختلال نعوظ منجر به غش می شود که می تواند به یک مشکل جدی برای سلامتی تبدیل شود. اگر هنگام مصرف این داروها دچار سرگیجه شدید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

تغییر بینایی

داروهای اختلال نعوظ می توانند بینایی را تغییر دهند و حتی باعث تاری دید شوند. اگر دچار کاهش بینایی یا اختلال شبکیه به نام رتینیت پیگمانتوزا شده اید، مصرف داروهای اختلال نعوظ توصیه نمی شود.

چه داروهایی می‌توانند بر میل جنسی تأثیر بگذارند؟

داروهای فشار خون

پیروی از دستورالعمل‌های دارویی برای فشار خون می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد. فشار خون کنترل نشده تنها بر قلب و عروق تأثیر نمی‌گذارد، بلکه می‌تواند سیستم تولید مثل را نیز تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش میل جنسی شود. از سوی دیگر، بسیاری از داروهای تجویزی برای فشار خون و مشکلات قلبی مانند دیورتیک‌ها (چلورتالیدون، هیدروکلروتیازید)، بتابلاکرها (آتنولول، متوپرولول، پروپرانولول) و آلفا بلاکرها (ترازوسین، پرازوپرسین) با خطر اختلالات جنسی مرتبط هستند.

داروهای کاهنده کلسترول

استاتین‌ها و فایبراتها داروهایی هستند که برای کاهش کلسترول تجویز می‌شوند. این داروها می‌توانند منجر به کاهش میل جنسی شوند زیرا بر تشکیل کلسترول تأثیر می‌گذارند و این می‌تواند بر سطح استروژن و تستوسترون تأثیر بگذارد.

داروهای ضدافسردگی

داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی مانند آنتی‌دپرسانت‌های سه‌حلقه‌ای، مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) و مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز می‌توانند بر سطح مواد شیمیایی در مغز تأثیر بگذارند. این داروها می‌توانند تأثیرات منفی بر میل جنسی و سایر جنبه‌های عملکرد جنسی بگذارند.

داروهای هورمونی

این داروها و سایر اشکال درمان هورمونی برای کنترل بارداری مانند حلقه واژنی، ایمپلنت‌ها یا دستگاه داخل رحمی می‌توانند میل جنسی را کاهش دهند.

داروهای روانپزشکی

داروهای ضدروان‌پریشی مانند هالوپریدول (هالدول)، ریسپریدون (ریسپردال) و تیوریدازین (ملاریل) که برای درمان اختلال دوقطبی و سایر اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی استفاده می‌شوند، می‌توانند میل جنسی را کاهش دهند.

انواع دارو ضد صرع

داروهایی مانند فنوباربیتال، فنی‌توئین (دیلانتین) و کربامازپین (تگرتول) که برای درمان صرع و سایر اختلالات تشنجی تجویز می‌شوند، می‌توانند بر سلامت جنسی تأثیر بگذارند.

چه داروهایی که باعث افزایش میل جنسی می‌شوند؟

دوپامین به عنوان ماده شیمیایی “احساس خوب” شناخته می‌شود. مصرف داروهایی که دوپامین را افزایش می‌دهند، می‌تواند منجر به افزایش میل جنسی (هایپر سکشوالیتی) یا فعالیت جنسی بیش از حد شود. این داروها شامل داروهایی هستند که به آنها آگونیست‌های دوپامین (DAAs) گفته می‌شود، مانند:

روپینی رول (Requip)

پرمی پکسول (Mirapex)

اگرچه نادر است، آریپیپرازول (Abilify)، یک داروی ضد روان‌پریشی آتیپیک، نیز می‌تواند باعث افزایش میل جنسی شود.

چه داروهایی باعث انزال معکوس می‌شوند؟

انزال معکوس زمانی رخ می‌دهد که مایع منی به جای خروج از آلت تناسلی، به مثانه وارد می‌شود. این وضعیت در اثر مصرف داروهایی که عضلات گردن مثانه یا پروستات را شل می‌کنند، شایع است. این داروها معمولاً برای درمان هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH)، یا بزرگ شدن پروستات تجویز می‌شوند. داروهای آلفا بلاکر از جمله مواردی هستند که می‌توانند باعث انزال معکوس شوند، مانند:

تامسولوسین (Flomax)

سیلودوسین (Rapaflo)

این داروها با شل کردن عضلات صاف در پروستات و گردن مثانه می‌توانند باعث انزال معکوس در برخی از مردان شوند.

آیا آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باعث اختلال نعوظ شوند؟

خیر، آنتی‌بیوتیک‌ها معمولاً باعث اختلال نعوظ نمی‌شوند. هرچند که این داروها نمی‌توانند به طور کامل از این لحاظ رد شوند، اما آنتی‌بیوتیک‌ها به طور کلی از عوامل شایع اختلال نعوظ نیستند. در موارد نادر، برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است از طریق مکانیسم‌های دیگر بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارند، اما در بیشتر موارد، آنتی‌بیوتیک‌ها به طور مستقیم باعث اختلال نعوظ نمی‌شوند.

چه کارهایی می‌توانم برای افزایش میل جنسی انجام دهم؟

هیچ قرصی برای افزایش فوری میل جنسی وجود ندارد. با این حال، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای بهبود عملکرد جنسی خود انجام دهید، از جمله:

  • اجتناب از مصرف الکل
  • خوردن رژیم غذایی سالم و انجام تمرینات منظم
  • خواب کافی هر شب
  • پیروی از سبک زندگی سالم که سلامت جسمی و روانی را ترویج می‌کند

اگر مشکوک هستید که دارویی جدید بر میل جنسی شما تأثیر گذاشته است، با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی جایگزین که میل جنسی را تحت تأثیر قرار ندهند، صحبت کنید

توجه

برای تهیه انواع داروهای تقویت جنسی مردان و زنان می‌توانید از طریق سامانه داروهای کمیاب داروگ اقدام نمایید.