داروی کمیاب ام اس را چگونه سریع تهیه کنیم؟
داروی ام اس
تا کنون هیچ درمانی برای بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) وجود ندارد. اما پیشرفت بسیاری در توسعه داروهای جدید برای درمان آن صورت گرفته است. چندین درمان اصلاح کننده بیماری (DMTs) برای ام اس وجود دارد. بیشترین پاسخ ایمنی مرتبط با ام اس در مراحل اولیه بیماری رخ میدهد. در صورت درمان بیماری در اسرع وقت با این داروها، میزان عود بیماری و شکل گیری ضایعات شدید و به طور بالقوه خطر آتروفی مغز کاهش می یابد. اکثر داروهای مورد نیاز بیماران ام اس معمولا وارداتی هستند. بیشتر این داروها مشابه ایرانی ندارد. بیماران ام اس نمیتوانند داروهای خود را قطع کنند زیرا ممکن است علائم بیماری تشدید گردد. خوشبختانه با ایجاد پنل کاربری ویژه و امکانات خاص توسط سامانه داروگ، تمامی کاربران میتوانند داروی کمیاب ام اس مورد نیاز خود را تامین کنند.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات درباره چگونگی تهیه دارو های کمیاب با سامانه داروگ، روی لینک درج شده کلیک کنید.
درمان بیماری ام اس
در خصوص درمان ام اس، میتوان به طبقهبندی زیر اشاره کرد:
درمان های تزریقی ام اس (Injectable treatments)
-
داروهای اینترفرون بتا:
این داروها قبلاً به طور گسترده برای درمان ام اس تجویز میشدند. این داروها باعث تداخل در بیماریهایی که به بدن حمله میکنند شده و با کاهش التهاب و افزایش رشد عصبی باعث بهبودی فرد میشوند. داروهای اینترفرون بتا زیر پوست یا داخل ماهیچه تزریق میشوند و میتوانند دفعات و شدت عود بیماری را کاهش دهند. عوارض جانبی اینترفرون ها ممکن است شامل علائم شبیه به آنفولانزا و برخی واکنشها در محل تزریق باشد. آسیب کبدی یکی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از اینترفرون است . در نتیجه برای نظارت بر آنزیمهای کبدی فرد باید آزمایش خون بدهد. افرادی که اینترفرون مصرف میکنند ممکن است آنتی بادیهای خنثی کننده ای تولید کنند که میتواند اثربخشی دارو را کاهش دهد.
-
گلاتیرامر استات (کوپاکسون، گلاتوپا):
این دارو ممکن است به جلوگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به میلین کمک کند. گلاتیرامر استات باید زیر پوست تزریق شود. عوارض جانبی این دارو ممکن است شامل تحریک پوست در محل تزریق باشد.
-
آنتی بادی های مونوکلونال(اوفاتوموماب (Kesimpta)) :
این داروها سلولهایی را که به سیستم عصبی آسیب میرسانند، مورد هدف قرار میدهد. این سلولها، سلولهای B نامیده میشوند. اوفاتوموماب با تزریق زیر پوستی تجویز میشود و میتواند ایجاد ضایعات مغزی اسکلروز متعدد و تشدید علائم را کاهش دهد. عوارض جانبی احتمالی این دارو، عفونت، واکنش موضعی به تزریق و سردرد است.
درمان های خوراکی ام اس( Oral treatments)
-
تری فلونوماید (Aubagio):
این داروی خوراکی معمولا یک بار در روز مصرف شده و میتواند میزان عود بیماری را کاهش دهد. تری فلونوماید باعث آسیب کبدی، ریزش مو و سایر عوارض جانبی میشود. مصرف این دارو در مردان و زنان با نقص مادرزادی همراه است. بنابراین، هنگام مصرف این دارو و تا دو سال پس از آن، از باردار شدن جلوگیری کنید. زوج هایی که مایل به باردار شدن هستند باید با پزشک خود در مورد راه های دفع سریع دارو از بدن صحبت کنند. این دارو به نظارت منظم آزمایش خون نیاز دارد.
-
دی متیل فومارات (Tecfidera):
این داروی خوراکی دو بار در روز مصرف میشود و روند عود بیماری را کاهش میدهد. عوارض جانبی ممکن است شامل گرگرفتگی، اسهال، حالت تهوع و کاهش تعداد گلبول های سفید خون باشد. این دارو نیز به نظارت منظم آزمایش خون نیاز دارد.
-
دیروکسیمل فومارات (Vumerity):
این کپسول غالبا دو بار در روز مصرف میشود و شبیه دی متیل فومارات است اما معمولاً عوارض جانبی کمتری ایجاد میکند.
-
مونومتیل فومارات (بافیرتام):
این دارو راFDA به عنوان یک داروی با رهش تاخیری که اثر آهسته و ثابتی دارد تایید کرده است. به دلیل زمان انتشار آن، امید است که عوارض جانبی کاهش یابد. عوارض جانبی احتمالی این دارو شامل گرگرفتگی، آسیب کبدی، درد شکم و عفونت میشود.
-
فینگولیمود (گیلنیا):
این داروی خوراکی یک بار در روز مصرف میشود و میتواند میزان عود بیماری را کاهش دهد. بهتر است ضربان قلب و فشار خون خود را به مدت شش ساعت پس از اولین دوز کنترل کنید. زیرا ممکن است ضربان قلب شما کند شود. از جمله عوارض جانبی دیگر این دارو میتوان به عفونتهای نادر جدی، سردرد، فشار خون بالا و تاری دید اشاره کرد.
-
سیپونیمود(Mayzent):
تحقیقات نشان میدهد که مصرف این داروی خوراکی یک بار در روز روند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش میدهد. عوارض جانبی احتمالی شامل عفونت های ویروسی، مشکلات کبدی و کم شدن گلبولهای سفید خون، تپش قلب، سردرد و مشکلات بینایی میشود. سیپونیمود برای جنین در حال رشد مضر است. بنابراین زنانی که ممکن است باردار شوند باید هنگام مصرف این دارو و تا ۱۰ روز پس از قطع دارو از روش های پیشگیری از بارداری استفاده کنند. برخی ممکن است نیاز به کنترل ضربان قلب و فشار خون به مدت شش ساعت پس از اولین دوز داشته باشند. این دارو به نظارت منظم آزمایش خون نیاز دارد.
-
اوزانیمود (زپوزیا):
این داروی خوراکی میزان عود مولتیپل اسکلروزیس را کاهش میدهد و یک بار در روز تجویز میشود. عوارض جانبی احتمالی افزایش فشار خون، عفونت و التهاب کبد است.
-
پونسیمود (پونوری):
این داروی خوراکی یک بار در روز مصرف میشود و با برنامه دوز آن به تدریج افزایش مییابد. عوارض جانبی احتمالی عفونتهای دستگاه تنفسی، فشار خون بالا، تحریک کبد و مشکلات قلبی است که بر ضربان و ریتم قلب تأثیر میگذارد.
-
کلادریبین (Mavenclad):
این دارو در دو دوره درمانی، در یک دوره دو هفتهای و در طول دو سال تجویز میشود. عوارض جانبی شامل عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی، سردرد، تومورها، عفونتهای جدی و کاهش سطح گلبول های سفید خون است. افرادی که عفونتهای مزمن فعال یا سرطان دارند نباید از این دارو استفاده کنند. همچنین زنان باردار یا شیرده نباید این دارو را مصرف کنند. مردان و زنان باید هنگام مصرف این دارو و تا شش ماه بعد از بارداری جلوگیری کنند.
درمان انفوزیون برای ام اس (infusion treatments)
درمان انفوزیون یا انفوزیون درمانی تجویز دارو به صورت به صورت تزریق توسط سوزن به بدن میگویند. در این حالت دارو به صورت وریدی و مستقیم وارد جریان خون میگردد.
ناتالیزوماب (tysabri):
این یک آنتی بادی مونوکلونال است.این دارو برای جلوگیری از حرکت سلول های ایمنی بالقوه آسیب رسان از جریان خون به مغز و نخاع طراحی شده است. ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به ام اس شدید به عنوان خط اول درمان یا در برخی دیگر به عنوان مرحله دوم درمان در نظر گرفته شود.
Ocrelizumab (Ocrevus):
این درمان پیشرفت شکل اولیه پیشرونده مولتیپل اسکلروزیس را کند میکند. این آنتی بادی مونوکلونال انسانی تنها DMT تایید شده توسط FDA برای درمان انواع ام اس است. آزمایشات بالینی نشان داده است که میزان پیشرفت بیماری را در بیماری ام اس پیش رونده کاهش داده و میزان ناتوانی را طی بیماری ام اس کاهش میدهد.
Ocrelizumab:
این دارو از طریق انفوزیون داخل وریدی توسط یک متخصص انجام میشود. عوارض جانبی مربوط به تزریق ممکن است شامل تحریک در محل تزریق، فشار خون پایین، تب و حالت تهوع و غیره باشد. برخی از افراد، از جمله افرادی که دارای عفونت هپاتیت B هستند، ممکن است نتوانند اکرلیزوماب مصرف کنند. Ocrelizumab ممکن است خطر ابتلا به عفونتها و برخی از انواع سرطان، به ویژه سرطان سینه را افزایش دهد.
آلمتوزوماب (Campath، Lemtrada):
این درمان یک آنتی بادی مونوکلونال است که پیشرفت بیماری را به طور سالانه کاهش میدهد. این دارو با هدف قرار دادن پروتئین روی سطح سلولهای ایمنی به کاهش پیشرفت بیماری ام اس کمک میکند. این اثر میتواند آسیب بالقوه عصبی ناشی از گلبولهای سفید را محدود کند. اما خطر ابتلا به عفونتها و اختلالات خودایمنی از جمله بیماریهای خودایمنی تیروئید و بیماری نادر کلیوی با واسطه ایمنی را نیز افزایش میدهد. آلمتوزوماب معمولاً برای مبتلایان به ام اس تهاجمی یا به عنوان مرحله دوم درمان برای بیمارانی که سایر داروهای ام اس برای بیماریشان پاسخگو نیست، توصیه میشود.
خرید داروی کمیاب ام اس
برای کنترل و بهبود بیماری ام اس گاها به داروهایی احتیاج است که معمولا کمیاب هستند. همانند بسیاری از بیماریهای خاص، داروهای بیماری ام اس نیز ممکن است دچار کمبود گردد. تحریمهای دارویی سالهای اخیر علاوه بر این که داروهای در دسترس بیماران خاص را محدود کرده است، منجر به زیاد شدن قیمت این داروها شده است. این مسئله باعث آسیبهای روحی و جسمی شدیدی به بیماران در سالهای اخیر شده است. دیفوزل، داروهای اینترفرون بتا مانند زیفرون(ziferon)، ناتالیزوماب(tysabri)، فامپیریدین (fampyrydyn) از جمله داروهای کمیاب ام اس هستند. با ورود به سامانه داروگ و ثبت داروی مورد نیاز خود یا آپلود نسخه میتوانید به راحتی استعلام دارو بگیرید. سامانه داروگ در کمترین زمان ممکن داروخانهای که داروی شما را موجود داشته باشد را معرفی خواهد کرد. با استفاده از سامانه اینترنتی داروگ میتوانید به راحتی به دارو ام اس مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید. اگر به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، با کارشناسان ما در تماس باشید.
بیشتر بخوانید: