آشنایی با داروهای درمان کرونا و نحوه تهیه آنها
کرونا
با گذشت حدود دو سال از همهگیری بیماری کرونا داروهای پیچیده و فراوانی برای تسکین التهاب و جلوگیری از ایجاد عوارض در بیماران کرونا تولید شده است. اما همچنان بیماری کرونا سیستمهای مراقبت بهداشتی را تحت فشار قرار میدهد و عفونتهای جدید ایجاد شده، جان افراد را در سراسر جهان میگیرد. با این حال محققان در حال تلاش برای ساخت داروهای جدید و کاربردی برای درمان بهتر بیماری کووید هستند. برخی از افراد برای درمان این بیماری به داروهای درمان کرونا نیازمند هستند. افراد بعضی از این داروها را به سختی میتوانند تهیه کنند. در ادامه با بهترین روش تهیه داروهای کمیاب آشنا میشویم.
مهمترین راه برای مهار بیماری کرونا چیست؟
اگرچه واکسنها مهمترین راه برای مهار این بیماری همهگیر هستند، اما هنوز نیاز مبرمی به درمانهای بهتر دارند. برخی افراد نمیتوانند به واکسن دسترسی داشته باشند یا سیستم ایمنی آنها نمیتواند بهطور کامل به واکسیناسیون پاسخ دهد.
چه داروهایی در درمان بیماری کرونا استفاده میشود؟
در اواسط سال 2020 دانشمندان دریافتند که داروی استروئیدی به نام دگزامتازون میتواند در مراحل پایانی بیماری ایمنی خوبی را ایجاد کند و همچنین در کاهش مرگ و میر ناشی از کووید مؤثر باشد. داروی ضد ویروسی رمدسیویر (Veklury)، ساختهشده توسط Gilead Sciences در فاستر سیتی، کالیفرنیا، بهصورت تزریقی تجویز میشود. این دارو تا همین اواخر، فقط برای افرادی که با COVID-19 در بیمارستان بستری شده بودند، تجویز میشد. سایر داروها مستقیماً ویروس را هدف قرار میدهند. اما باید توسط متخصصان پزشکی تجویز شوند و استفاده از آنها محدود شود.
از جمله دیگر داروهای درمان کرونا میتوان داروهای آنتیبادی مونوکلونال را نام برد که به نسبت گرانتر هستند و به بدن تزریق میشوند. این داروها بر روی سیستم ایمنی بدن اثر دارند. یکی از این داروها اووشهلد (Evushheld) نام دارد، این دارو که توسط AstraZeneca در کمبریج انگلستان ساختهشده است، قابل تزریق به عضلات است و در دسامبر گذشته توسط سازمان غذا و داروی امریکا برای پیشگیری از COVID-19 در افرادی که در معرض خطر بالای قرار گرفتن در معرض SARS-CoV-2 قرار دارند، مجاز شد.
دو داروی پاکس لووید (Paxlovid) و مولنوپیراویر (molnupiravir) در چند ماه گذشته در برخی کشورها بهعنوان داروی مجاز خوراکی شناخته شده است.
از بین این مهارکنندههای پروتئاز، یکی که بیشتر پیشرفت کرده است S-217622 است که توسط Shionogi در اوزاکا، ژاپن ساخته شده است. این دارو در مراحل پایانی کارآزماییهای بالینی قرار دارد.
یک داروی سرطان به نام پلیتیدپسین، پروتئین انسانی به نام eEF1A را هدف قرار میدهد که در ساخت پروتئینها نقش دارد و برای تکثیر چندین پاتوژن ویروسی مهم است. نشان داده شده است که پلیتیدپسین تکثیر SARS-CoV-2 را در موش کاهش میدهد و اکنون در مرحله آزمایش بالینی فاز III است.
داروی camostat که توسط Ono Pharmaceutical در اوزاکا ساختهشده است، یک پروتئاز انسانی به نام TMPRSS2 را که SARS-CoV-2 و چندین ویروس کرونای دیگر برای ورود به سلولهای انسانی استفاده میکنند، مهار میکند. کاموستات قبلاً در ژاپن برای درمان بیماریهای غیر ویروسی مانند پانکراتیت استفاده میشد.
ایورمکتین یک داروی ضد انگلی است که به یک درمان محبوب اما بحث برانگیز COVID-19 در بسیاری از کشورها تبدیلشده است. همچنین یک داروی ضدافسردگی مشابه به نام فلووکسامین در برخی از آزمایشهای بالینی اولیه امیدوارکننده بوده است.
اکنون، تحقیقات جدید به رهبری محققان دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان کودکان بوستون به یک داروی شناخته شده و در دسترس به نام دی سولفیرام (که بهعنوان آنتابوس به بازار عرضه میشود) به عنوان یک درمان احتمالی برای COVID-19 اشاره میکنند.
داروهای سرپایی بیماری کرونا کدام اند؟
از برخی داروها میتوان برای درمان بیماریهای خفیف استفاده کرد. این داروها از پیشرفت بیماری و شدیدتر شدن آن جلوگیری میکند. در اواخر سال 2021، دو درمان ضد ویروسی مولنوپیراویر (Lagevrio)، پاکسلاوید (Paxlovid) ترکیبی از دو دارو، نیرماترلویر (nirmatrelvir) و ریتوناویر (ritonavir) بهعنوان قرصهایی که میتوان در خانه مصرف کرد در دسترس افراد قرار گرفت. مصرف این داروها برای درمان کرونا نیز باید تحت نظارت پزشک انجام گردد.
عوارض مصرف داروهای کرونا چگونه است؟
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده است که مولنوپیراویر ممکن است قادر به ایجاد جهش در DNA انسان باشد. در نتیجه توصیه میشود که از این دارو در دوران بارداری استفاده نشود. برخی از کشورها، از جمله فرانسه و هند، ترجیح دادهاند که مجوز این دارو را ندهند. استفاده از Paxlovid نیز به صورت محدود تجویز میشود. زیرا این دارو با طیف وسیعی از داروهای رایج، تداخل دارویی دارد.
داروی کرونا را چگونه تهیه کنیم؟
با توجه به گسترش بیماری کرونا و به دنبال آن، کمبود دارو برای درمان بیماری، تهیه دارو یکی از مشکلاتی است که افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند با آن مواجه میشوند. کمبود داروها سبب شده که افراد برای تهیه دارو به مشکل برخورد کنند. معمولا تعداد مشخصی از داروخانهها این داروها را دارند. افراد مجبور میشوند مدتزمان طولانی را در صفهای مربوطه صبر کنند یا مسافتهای طولانی را برای مراجعه به داروخانههای مختلف بپیمایند.
یکی از راههای آسان برای تهیه داروهای درمان کرونا استفاده از سامانه دارویی داروگ است. با عضویت در سامانه هوشمند داروگ میتوانید به بزرگترین شبکه داروخانههای کشور دسترسی داشته باشید. در سایت داروگ به راحتی میتوانید داروی خود را جستجو کنید و بیابید!
برای آنکه بدانید تهیه نسخه دارو در داروگ چه مزایایی به همراه دارد؟ روی لینک درج شده کلیک کنید.
جهت ثبت نسخه دارو خود روی لینک درج شده کلیک کنید و به راحتی درخواست دارو بدهید.